Dryback PVC vloeren

Dryback pvc vloeren van Chateauparket

Dryback PVC

Dryback PVC wordt ook wel plak PVC genoemd. Deze soort wordt vastgelijmd op de vloer en heeft geen ondervloer nodig. Wel moet de ondervloer supervlak zijn. De dunne stroken PVC laten namelijk iedere oneffenheid zien. Voordeel van die dunne stroken is dat ze uitstekend combineren met vloerverwarming. De warmte van de verwarming ondervindt weinig weerstand door de bovenliggende dunne vloer waardoor je extra rendement behaalt.
Doordat dryback pvc zo dun is kan de warmte van vloerverwarming of de kou van vloerkoeling optimaal door de vloer heen komen. Een dryback vloer wordt dan ook als zeer aangenaam ervaren door mensen die vloerverwarming of vloerkoeling gebruiken. Ook de akoestiek wordt door dryback pvc enorm verbeterd, pvc is soepel en veel minder hard dan laminaat of hout waardoor het geluid veel beter wordt geabsorbeerd en het prettig loopt. Ook wanneer je overal dezelfde vloer wilt, is dryback pvc een uitkomst want je kunt het zonder problemen gebruiken in vochtige ruimtes. Wanneer je de muren tot aan de grond afwerkt, is het plaatsen van een plint bij een dryback pvc vloer niet meer nodig. De vloer kan strak tegen de muur worden geïnstalleerd.

Duurzaamheid van een dryback PVC 

Een dryback pvc-vloer is supersterk en wordt in de praktijk nauwelijks vervangen.
Daarnaast bestaat meer dan de helft van de massa van pvc uit zout en een pvc product kan eenvoudig worden gerecycled. De keus voor een dryback pvc-vloer is dan ook een duurzame!

Dryback PVC vloeren

Dryback pvc vloeren van Chateauparket

Vloeren koop je bij Chateauparket

Chateauparket heeft een ruim assortiment vloeren. Voor iedere situatie hebben we een oplossing. Creëer met verschillende materialen in iedere kamer een andere sfeer. Trek deze sfeer door naar bijvoorbeeld je keuken en gebruik grove vloertegels in combinatie met een ruwe stenen muur.