Dryback PVC vloeren

Dryback pvc vloeren van Chateauparket

Alle pvc van Chateau Parket & PVC is van zeer hoge kwaliteit, 100% duurzaam en recyclebaaar en vrij van weekmakers.

PVC vloer

Een PVC vloer wordt steeds vaker gekozen als alternatief voor houten, hardstenen of laminaat vloer. Niet gek, want PVC vloeren zijn net zo mooi, makkelijk te leggen en ook nog eens duurzaam. PVC gaat lang mee en is goed bestand tegen zware belastingen en vergt weinig tot geen onderhoud. Ook project- of beroepsmatig voor kantoor en praktijkruimten is pvc een zeer goed alternatief. Pvc is ook mogelijk als trapbekleding. Wil je meer weten over PVC vloeren? Bezoek één van onze filialen met het uitgebreidste assortiment van Zuid Nederland in onze studio Chateau Parket & PVC Maasbree en laat u adviseren. 

Patronen en Designs

Pvc is in verschillende patronen zoals visgraat of Hongaarse punt te plaatsen en in verschillende designs leverbaar. Denk aan allerlei tinten houtlook, maar ook tegels in stoere robuuste betontinten.

Dryback PVC

Dryback PVC wordt ook wel plak PVC genoemd. Deze pvc wordt vastgelijmd op de vloer en heeft geen ondervloer nodig. Wel moet de ondervloer heel vlak zijn. De dunne stroken PVC laten namelijk iedere oneffenheid zien. Voordeel van die dunne stroken is dat ze uitstekend combineren met vloerverwarming. De warmte van de verwarming ondervindt weinig weerstand door de bovenliggende dunne vloer waardoor je extra rendement behaalt.
Doordat dryback pvc zo dun is kan de warmte van vloerverwarming of de kou van vloerkoeling optimaal door de vloer heen komen. Een dryback vloer wordt dan ook als zeer aangenaam ervaren door mensen die vloerverwarming of vloerkoeling gebruiken. Ook de akoestiek wordt door dryback pvc enorm verbeterd, pvc is soepel en veel minder hard dan laminaat of hout waardoor het geluid veel beter wordt geabsorbeerd en het prettig loopt. Ook wanneer je overal dezelfde vloer wilt, is dryback pvc een uitkomst want je kunt het zonder problemen gebruiken in vochtige ruimtes. Wanneer je de muren tot aan de grond afwerkt, is het plaatsen van een plint bij een dryback pvc vloer niet meer nodig. De vloer kan strak tegen de muur worden geïnstalleerd.