Oude houten vloeren

Vloeren van oud hout

Oude houten vloeren

Als je het hebt over vloeren die karakter hebben en een speciale sfeer in huis creëren dan kom je al snel uit op een houten vloer gemaakt van echt oud hout. De tand des tijds heeft er bij het oude hout voor gezorgd dat de vloerplanken een mooie houttekening en verkleuring heeft gekregen. Daarnaast is deze door de leeftijd van het hout optimaal gedroogd waardoor het grootste deel van de werking uit het hout verdwenen is.

Waar komt het hout voor oude vloeren vandaan?

Oude houten vloeren zijn veelal afkomstig van het hout uit oude gebouwen en treinwagons. Hiervoor wordt er in heel Europa gezocht naar oude vloeren of hout om uw vloer van echt oud hout van te maken. U moet hierbij denken aan kastelen, landhuizen, scholen of oude industriehallen en pakhuizen die lang geleden ooit zijn voorzien van een houten vloer van hoge kwaliteit. Dit kan soms wel terug gaan naar hout dat in de 17e eeuw is gelegd. Want in middeleeuwen lagen er gewoonweg vaak houten vloeren in huis. Vaak gemaakt van eiken.

Na behandeling door vakmensen ontstaan van dit hout vloerdelen voor verouderde vloeren vol karakter.

Eigenschappen van oude houten parketvloeren en vloerplanken:

  • Bijzondere kleurstelling

  • Mooie en doorleefde nerf

  • sterk hout vol karakter

Naast de echte oude karakteristieke vloeren hebben wij ook een brede keuze verouderde vloeren in ons assortiment. Deze ‘nieuwe’ vloeren zijn kunstmatig verouderd en hebben de authentieke uitstraling van de echte oude plank.

Wij hebben volop oude en verouderde houten vloeren op voorraad die door onze kundige vloerenleggers gelegd kunnen worden. Breng een bezoek aan onze studio in Helmond of Maasbree om onze unieke houtcollectie te bekijken en de mogelijkheden voor uw situatie te bespreken.