Houten vloeren

Wat is nu precies een houten vloer, of een parketvloer?

Een parketvloer betekent eigenlijk gewoon “een vloer van hout”. Er zijn verschillende systemen en legwijzes voor deze houten vloeren. Elk systeem heeft haar eigen karakter. Zo kun je patroonvloeren zoals een visgraatvloer het mooiste traditioneel plaatsen, namelijk verspijkerd en verlijmd.

Verschillende soorten houten vloeren

Lamelparket:

Een lamelparket is een samengestelde plank uit 3 lagen met een houten toplaag. Groot voordeel hiervan is dat de plank stabieler is en minder werking heeft als een massieve plank. De levensduur is hetzelfde en de houten vloer kan, afhankelijk van de toplaag, net zo vaak gerenoveerd worden. Door het stabiele karakter kan een lamelplank zwevend gelegd worden en indien verlijmd zelfs ook in combinatie met vloerverwarming.

Multiplank:

Een multiplank, ook wel duoplank genoemd, is nagenoeg hetzelfde als een lamelplank. Dit is een tweelaags systeem wat bestaat uit een laag multiplex en een toplaag eiken. Deze multiplank kan door haar stabiele opbouw in extreme breedtes en lengtes gemaakt worden. Ook zeer geschikt voor op vloerverwarming dus.

Massieve plank:

Een massief eiken plank is een plank van door en door eiken. Deze charismatische houten vloeren zullen werking hebben en kunnen licht vervormen afhankelijk van seizoen en luchtvochtigheid. In verband met deze vervorming kunnen er kieren, scheurtjes en geluiden ontstaan. Voor de een niet acceptabel voor een ander de ultieme hout beleving. Puur genieten en beleven.