Chateau Parket Vloeren


Chateau Parket heeft een ruime collectie aan houten vloeren in diverse stijlen en smaken. Wij hebben een grote expertise op het gebied van m.n. de traditionele en ambachtelijke parketvloeren.

Ons assortiment heeft naast de gangbare (multi-) planken vloeren en traditioneel parket ook een ruime sortering exclusieve houten vloeren. Denk hierbij aan extra brede planken tot 40 cm, Barnwood vloeren, diverse patroonvloeren.


Tapis vloeren

Project Image

Tapis is een massief parket zonder messing en groef. De stroken zijn tussen de 6 en 9 mm dik en zijn gebouwd uit 2 lagen, een massief houten bovenlaag, die wordt verlijmd en vernageld op een spaanplaat ondervloer van ongeveer 12 mm dikte volgens de E1 norm. Tapis vloeren zijn de echte ambachtelijke parketvloeren en worden ook in patronen gelegd zoals visgraat, Hongaarse punt en Versaille panelen.


Planken vloeren

Project Image

Echt hout tot 22 mm dik. Leverbaar in verschillende breedte maten en worden onderling verbonden door messing en groef. De plankenvloer is zowel zwevend als vast te leggen en is leverbaar in veel houtsoorten. Tegenwoordig meest toegepaste plankenvloer is de multiplank of lamel met een toplaag van 4 of 6 mm. Dit heeft als voordeel t.o.v. massieve vloer dat het hout minder ‘werkt’ en daardoor meer solide is. De levensduur is echt gelijk. Dus meer kwaliteit.


Barn Wood vloeren

Project Image

Deze vloeren zijn gemaakt van hout afkomstig van Canadese Barns (schuren). Door de jarenlange weersinvloeden heeft het hout een robuust en stoere uitstraling gekregen. Men kan spelen met sortering van wild met rood- en wittinten tot wat rustiger bruintinten. Deze unieke vloeren worden steeds meer toegepast door bekende binnenhuisarchitecten. Wij werken met exclusieve leveranciers. Wij gebruiken deze materialen ook voor wandbekleding en interieurbouw.


Lamel parket

Project Image

Lamel is een samengestelde houten vloer van 15 mm dikte, bestaand uit 3 lagen inclusief toplaag. De toplaag is echt hout en is ongeveer 4 mm dik. De lamelvloer is bijna in iedere houtsoort te verkrijgen en bestaat uit messing en groef. Lamel is een natuurproduct, hetgeen betekent dat uw vloer uniek is. Iedere plank heeft zijn eigen natuurlijke tekening en uitstraling.


Speciaal parket

Project Image

Chateau Parket is de specialist op het gebied van verouderde planken en parketvloeren. Gerenommeerde fabrikanten zijn er in geslaagd om op een milieuvriendelijke manier een procédé te ontwikkelen, waardoor de planken een uitstraling krijgen uit de 18e eeuw en toch voldoen aan de hoge eisen van deze tijd. Een rustiek uiterlijk dat nauwelijks te onderscheiden is van de authentieke oude eiken planken, afkomstig uit kastelen en herenhuizen van de vorige eeuwen. Een ideale oplossing voor hen die verlangen naar de charme en warmte van oude eiken vloeren of een andere toepassing voor ogen hebben. Een ruime sortering van deze planken en parketvloeren is te zien in onze studio en evt op locatie (middels afspraak). Nu ook verouderde kasteelvloeren (gekastijd en gerookt, 21 mm dik met messing en groef).


Laminaat

Project Image

Laminaat is een kunststof vloer met een houtprint of een kleurprint. De vloerdelen zijn onderling verbonden door een messing groef. Chateau Parket levert uitsluitend kwaliteitslaminaat. Bekijk ons nieuwe assortiment met eigentijdse kleuren: grijstinten, barnwood, oldwood. Laminaat is een goed alternatief voor bijvoorbeeld een bovenverdieping.


PVC-Vloeren

Project Image

Chateau Parket levert en legt ook pvc vloeren. Vooral in winkels, praktijkruimtes, kantoren en horeca gelegenheden zijn deze vloeren uitstekend geschikt. Uiteraard hebben wij diverse houtprints en kleuren in ons assortiment volgens de laatste trends.