Randafwerking

Niet een sluitstuk maar een bepalende sfeermaker

Randafwerking van uw vloer een belangrijke sfeermaker!

Dat de vloer een belangrijke sfeermaker in je woning is dat wist je al. Maar wist je dat de uitstraling van je vloer erg veranderd door een andere (rand)afwerking?

Voor een traditioneel geplaatste ‘tapis’ vloer kan je met het uitkiezen van je patroon al in grote mate bepalen hoe je vloer er uit komt te zien. Denk bijvoorbeeld aan een visgraat patroon, een blokpatroon of een Hongaarse punt. Naast dit patroon kan je ook kiezen voor biezen of blokken. Dit maakt direct dat de vloer er heel anders uit ziet.

Randafwerking op verschillende soorten vloeren

Met een zwevend geplaatste vloer heb je de mogelijkheden van biezen of blokken niet. En ook met een laminaat- of vinylvloer gaat dit over het algemeen niet. In deze gevallen kan je de uitstraling voor een groot deel beïnvloeden door de gekozen plinten. Plinten en afdeklijstjes zijn erg functioneel en verkrijgbaar is diverse kleuren. Plinten in dezelfde houtsoort als de vloer zorgen voor een mooie complete uitstraling.

Plinten

Tegenwoordig wordt vaak gekozen voor een hoge plint. Deze hoge plint krijgt vaak dezelfde kleur als de kozijnen of krijgt de kleur van de muur. Alles is mogelijk want ze zijn ook gewoon schilderbaar – wel zo makkelijk als je de uitstraling wilt veranderen… Hoge plinten zijn verkrijgbaar in diverse hoogtes en in diverse uitvoeringen. Bijvoorbeeld een strakke rechte uitvoering voor de moderne uitstraling of een kraal of klassieke vorm voor de meer sfeervolle en klassieke uitstraling.

Ben je benieuwd wat er mogelijk is bij jouw vloer? Wij infomeren je graag en laten je met alle plezier de vele mogelijkheden zien in een van onze showroom. Je bent van harte welkom!