Aanhelen

Aanhelen van een houten vloer

Vloer renovatie

Aanhelen houten vloer

Na een verbouwing zorgen onze specialisten voor een onzichtbare aanheling van de bestaande houten vloeren. Dus gaat u aanbouwen, een muur verplaatsen of bijvoorbeeld een openhaard veranderen, dan is het geen probleem om op onzichtbare wijze deze ingreep op de bestaande vloer te doen.  Het biedt meteen de mogelijkheid om een eigentijdse kleur aan de vloer te geven. De vloer is weer als nieuw.

Wat is een aanheling?

Bij het aanhelen van een houten vloer of parketvloer wordt de bestaande vloer doorgelegd en wordt de nieuwe vloer naadloos aangesloten.

Bij een verbouwing, een aanbouw of het wegbreken van een tussenmuur loopt de oorspronkelijke vloer niet door. Je hoeft dan niet direct een volledige nieuwe vloer aan te schaffen. Je kunt de vloer dan aan laten helen. Hierbij worden delen van de bestaande vloer ingezaagd en door nieuwe vloerdelen vervangen. Er wordt natuurlijk gebruik gemaakt van hetzelfde houtsoort, in dezelfde breedte, met dezelfde dikte.

Na het aanhelen schuren we de houten vloer in z’n geheel en werken deze af met vloerolie of vloerlak. Je zult zien dat je de overgang van oud naar nieuw niet meer te zien is.

We kunnen elke breedte, dikte en lengte van elke houtsoort produceren. Dus niet alleen planken vloeren, maar ook patroonvloeren behoren tot de mogelijkheid. Wij zagen de vloer in, zodat u uiteindelijk geen verloop ziet.

Het aanhelen is mogelijk voor parketvloeren, massief houten vloeren en duo-plank-vloeren.

Aanhelen bij schade

Het aanhelen wordt vaak toegepast bij het renoveren van vloeren. Is uw vloer beschadigd door lekkage, brand of door een ongelukje? Dan is het niet altijd noodzakelijk om de hele parketvloer te vervangen. Wij kunnen door middel van het aanhelen, de vloer weer volledig renoveren.

Dryback PVC vloeren

Dryback pvc vloeren van Chateauparket

Vloeren koop je bij Chateauparket

Chateauparket heeft een ruim assortiment vloeren. Voor iedere situatie hebben we een oplossing. Creëer met verschillende materialen in iedere kamer een andere sfeer. Trek deze sfeer door naar bijvoorbeeld je keuken en gebruik grove vloertegels in combinatie met een ruwe stenen muur.